Jackie Chan este un nume sinonim cu filmele de acțiune care îmbină spectaculos artele marțiale cu umorul. De-a lungul carierei sale de peste cinci decenii, Chan a reușit să-și construiască un profil impresionant, devenind nu doar un icon în cinematografia asiatică, ci și un favorit la nivel global. Dacă ești în căutarea unei doze de adrenalină combinată cu râsete garantate, iată o listă a celor mai bune „filme cu Jackie Chan” pe care nu ar trebui să le ratezi.

1. Police Story (1985)

Considerat unul dintre cele mai influente filme de acțiune ale tuturor timpurilor, Police Story îl prezintă pe Jackie Chan în rolul unui detectiv din Hong Kong care luptă împotriva corupției și crimei organizate. Cu cascadorii impresionante și secvențe de luptă inovatoare, filmul a stabilit un nou standard pentru genul de acțiune și a consolidat reputația lui Chan ca unul dintre cei mai carismatici și îndrăzneți actori de acțiune. Umorul specific lui Chan, combinat cu abilitățile sale acrobatice, face din acest film o capodoperă a genului.

2. Rush Hour (1998)

În Rush Hour, Jackie Chan face echipă cu Chris Tucker într-o aventură transcontinentală plină de râs și acțiune. Chan joacă rolul detectivului Lee, care vine din Hong Kong în Los Angeles pentru a rezolva un caz de răpire. Interacțiunea dintre stilurile diferite de combatere a crimei și de umor între Chan și Tucker a fost atât de bine primită încât filmul a generat două continuări. Este unul dintre „filmele cu Jackie Chan” care au avut un succes uriaș la box office, atrăgând fanii din întreaga lume.

3. Drunken Master (1978)

Unul dintre primele filme care l-au făcut pe Jackie Chan celebru, Drunken Master îl prezintă în rolul unui tânăr care își perfecționează stilul de luptă „Drunken Boxing”. Filmul este esențial pentru oricine este interesat de artele marțiale, oferind o combinație perfectă de tehnică impresionantă și comedia specifică lui Chan. Acesta nu numai că a demonstrat abilitățile sale fizice extraordinare, dar a și pus bazele personajului comic și neînfricat pentru care este cunoscut astăzi.

4. Project A (1983)

Project A este un alt clasic Jackie Chan care combină comedia cu acțiunea de neuitat. În acest film, Chan joacă rolul unui ofițer de marină care luptă împotriva piraților la începutul secolului XX în Hong Kong. Filmul este renumit pentru secvențele sale spectaculoase de luptă și cascadorii periculoase, inclusiv o scenă memorabilă în care Chan cade de pe un ceas turn, un moment care i-a pus serios sănătatea în pericol. Project A nu doar că demonstrează angajamentul lui Chan față de autenticitatea acțiunii, dar subliniază și abilitatea sa de a îmbina pericolul cu umorul.

5. Legend of Drunken Master (1994)

O continuare a filmului Drunken Master din 1978, Legend of Drunken Master (cunoscut și sub numele de Drunken Master II) este adesea considerat unul dintre cele mai bune filme de arte marțiale ale tuturor timpurilor. În acest film, Chan reia rolul maestrului de Kung Fu cu stilul său unic de luptă influențat de alcool. Cu o coregrafie de luptă îmbunătățită și efecte vizuale spectaculoase, filmul aduce un omagiu stilurilor tradiționale de arte marțiale, în timp ce menține umorul și energia care l-au făcut pe Chan atât de popular.

6. Armour of God (1986)

În Armour of God, Jackie Chan joacă rolul unui aventurier care călătorește prin Europa pentru a recupera artefacte valoroase. Inspirat de succesul francizei Indiana Jones, filmul acesta aduce în scenă multe din elementele caracteristice lui Chan: lupte acrobatice, cascadorii riscante și o doză sănătoasă de umor. Filmul a fost atât de popular încât a generat o continuare, Armour of God II: Operation Condor, care a continuat să exploreze aventurile pline de adrenalină ale lui Chan.

7. The Foreigner (2017)

Mai recent, în The Foreigner, Jackie Chan își arată latura mai serioasă, jucând rolul unui om de afaceri a cărui fiică este ucisă într-un act terorist. Însetat de răzbunare, personajul lui Chan își folosește abilitățile de luptă pentru a afla identitatea atacatorilor. Acest film arată o nouă fațetă a lui Chan, concentrându-se mai mult pe tensiunea dramatică și pe intensitatea emoțională, departe de rolurile sale tipice pline de comedia.

Aceasta a fost selecția noastră cu unele dintre cele mai bune și influente „filme cu Jackie Chan” care au încântat și continuă să încânte publicul de pretutindeni. Fie că e vorba de comedii pline de umor, filme de acțiune cu cascadorii impresionante sau drame intense, Jackie Chan rămâne unul dintre cei mai iubiți și respectați actori din industria filmului. Sper că această călătorie prin cariera sa te-a inspirat să (re)descoperi magia filmelor sale. Dacă ai vreo întrebare sau ai nevoie de recomandări suplimentare, nu ezita să întrebi. Ce film cu Jackie Chan este favoritul tău?